Olen toiminut kouluttajana eri yhdistyksissä vuodesta 2017. Toiminimellä kouluttamisen aloitin vuonna 2019 rally-tokon parissa. Olen suorittanut arkitottelevaisuuskoulutusohjaajan ja rally-tokokoulutusohjaajan pätevyydet. Lisäksi olen rally-tokon koetoimitsija.

Tällä hetkellä laumaani kuuluu shetlanninlammaskoirat Juksu ja Rilla sekä tsekinpaimenkoira Nyyti. Koiraharrastuksen olen aloittanut jo edesmenneiden borderterriereideni kanssa.

Kilpaileminen ja koiran rakentaminen kisavalmiiksi ovat intohimoni. Olen kisannut rally-tokossa neljällä koiralla, joista kolme mestariluokkaan asti ja yhden valioksi. Lisäksi olen kisannut tokossa avoimessa luokassa ja agilityssä 3-luokassa. Uusimpana aluevaltauksenani on koiratanssi.

Kouluttajana pyrin kehittymään jatkuvasti käymällä muiden kouluttajien koulutuksissa. Koirat ja ohjaajat oppivat asioita eri tavoilla, ja on hyvä olla aina muutamakin eri opetusidea taskussa. Koulutusnäkökulman takia tykkään myös treenata omien koirieni kanssa kaikenlaista – välillä esimerkiksi hoopersia tai noseworkia.

Minulle on tärkeää koiran ja ohjaajan suhde, ohjaajan selkeys koiralle sekä koiran into tehdä asioita. Näiden samojen asioiden kanssa olen joutunut itse työskentelemään omien koirieni kanssa, eikä mikään ole tullut itsestään, vaan ne ovat vaatineet asioiden pohdintaa ja treeniä.

Kouluttajana seuraan koiria myös hierojan näkökulmasta. On tärkeää havaita tekeekö koira tehtävät sujuvasti, vai näyttääkö siltä että esimerkiksi hieronnasta voisi olla apua tehtävien sujuvuuteen.

Koulutan tokoa, rally-tokoa ja koiratanssia. Koulutuksissa käytän positiivisia koulutusmenetelmiä mottona ”sitä saat mitä vahvistat

Koulutusasioissa ota yhteyttä: sanna@koirapalvelujumiton.com

.

Kuvat Hertjekker / Mirella